Skapat av Anna Winér @anna_winer
Vad du behöver till uggletårtan
Två tårtbottnar är grunden till ugglan, du kan välja sockerkakor, chokladkakor eller liknande. Jag varvade bottnarna med chokladpudding och jordgubbssylt och täckte sedan med grädde. Jag dekorerade med chokladgodisar och spritsade smält choklad som ögon. Men låt kreativiteten flöda!
- 2 sockerkakor eller tårtbottnar
- Fyllningar, t.ex. sylt och chokladpudding
- Valfri grädde
- Godisar
1. Baka två sockerkakor eller köp färdig till uggletårtan
Börja med att baka valfria sockerkakor eller andra tårtbottnar som du vill använda. Det finns även många olika att köpa färdiga, då blir uggletårtan klar på bara 10 minuter! Dela dem på tjockleken i tre delar så du kan varva dem med fyllningar senare.
2. Skär upp sockerkakorna och placera bitarna till rätt form
Skär kakorna som bilden visar och placera dem så de formar en uggla. En sockerkaka blir själva kroppen och den andra delar du så du får huvud, vingar och två fötter.
3. Varva sockerkakorna med fyllningar och dekorera ugglan
Varva sockerkakorna med valfria fyllningar. Jag använde sylt och chokladpudding! Täck sedan tårtan med grädde och dekorera med godisar efter tycke och smak. Jag spritsade även smält choklad som ögon.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Fler fina och snabba figurtårtor!
Gör en snabb rävtårta av en morotskaka >>