Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tips till bov á la malta
Har du bråttom behöver du inte koka bovetet efter blötläggningen, men då får rätten lite mer tuggmotstånd. Testa även att ha i lite saffran i cashewgrädden för en ännu lyxigare version!
Bov á la malta
Du behöver
- 4 dl elt bovete, blötlagt
- 6 dl vatten
- 1 nypa salt
- 1 kanelstång
- 4 dl cashewnötter, blötlagda
- 1-2 dl vatten
- 2 msk fibersirap, eller valfri sötning
- 2-3 krm vaniljpulver
- ev. 1 nypa saffran
Så gör du
1. Blötlägg bovetet minst 8 timmar och skölj det sedan noga. Koka bovetet med vatten, salt och en kanelstång i 15 minuter under omrörning till en tomtegröt. Låt sedan svalna.
2. Mixa cashewnötter, vatten, fibersirap, vaniljpulver och ev. saffran till en slät grädde.
3. Blanda bovetegröten med cashewgrädden.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>