Skapat av Anna Winér @anna_winer
Variera mjöl efter vad du har hemma
Mjölet i våfflorna kan du variera efter vad du har hemma och vad ni tål. Jag tog hälften havremjölk och hälften kikärtsmjöl. Jag smaksatte med gräddkolaarom och det blev verkligen en succé!
Allergianpassade våfflor
Du behöver
- 3,5 dl glutenfritt havremjöl, kikärtsmjöl eller valfri mjölsort
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- ca. 4 dl vegetabilisk mjölk
- 80 g olja (1 dl)
- ev. 1 nypa saffran, arom av mandel eller gräddkola
Så gör du
1. Blanda de torra ingredienser i en skål.
2. Rör ner mjölken och oljan lite i taget. Beroende på mjölsort kommer du få en tjockare eller lösare smet.
3. Tillsätt eventuellt en nypa saffran och lite arom av mandel eller gräddkola.
4. Stek smeten som våfflor.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>