Cheesecake med sötsyrliga blåbär

Snabb och enkel cheesecake i glas med sötsyrliga blåbär. Glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

ca 4 port

Detta behöver du

  • Färskostkräm:
  • 200 g växtbaserad färskost
  • 1.5 dl växtbaserad grädde
  • 0.5 dl sötning (i ströform)
  • 1 citron
  • Marinerade blåbär:
  • 225 g blåbär (frysta)
  • 1 citron
  • 0.5 dl sötning (i ströform)
  • Montering:
  • 150 g digestivekex (glutenfria och/eller sockerfria)

Så gör du

  1. Färskostkräm:
  2. Mixa färskost, grädde och sötning krämigt. Riv i citronskal och blanda om försiktigt. Smaka av!

    Marinerade blåbär:
  3. Blanda blåbär med citronsaft och sötning. Rör om då och då tills bären tinat och sötningen smält.

    Montering:
  4. Krossa digestivekexen.
  5. Varva sedan kexsmulor, färskostkräm och blåbär i portionsglas.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pyssligt påskgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x