I samarbete med Crock-Pot
Jag har länge varit sugen på att skaffa mig en Crock-Pot, så när jag fick veta att det kommit en ny variant, Crock-Pot Time Select, där man på morgonen kan ställa in vilken tid som maten ska vara klar, blev jag eld och lågor.
Med två barn som har sammanlagt åtta aktiviteter i veckan är det precis vad jag behöver. Någon (eller kanske något?) som ser till att maten är färdig när vi ramlar in genom dörren, superhungriga och med blodsockret nere i tårna.
Crock-Pot Time Select hjälper mig med livspusslet så att jag får tid över för annat.
Enkel att använda
Om du tror att Crock-Poten är komplicerad att använda så vill jag genast att du tänker om. Jag var ärligt talat lite orolig för att det skulle kräva en tjock manual för att komma igång, men det enda som krävs är några enkla knapptryck- sedan är middagen igång.
Krämig kyckling i tre enkla steg
Det finns massor av härliga Crock-Pot-recept som jag vill rekommendera, men eftersom det här handlar om att spara tid så ska jag dela med mig av ett fantastiskt recept som tar minimalt med tid att förbereda: krämig kyckling som går att variera i det oändliga.
Det är inte bara en ny favorit hos Elmer och Knut, det är även en favorit för mig då den inte bara är jättegod utan också bara innehåller fyra basingredienser, vilket gör att det MAX tar sammanlagt fem minuter att förbereda. Sedan sköter allt sig själv i Crock-Poten.
Klicka här för fler goda Crock-Pot-recept >>
Krämig Kyckling
Till 6 portioner behöver du:
- 800 g kycklingfilé
- 1 påse dipmix-pulver ranch
- 200 g creme cheese, valfri smak
- 200 g riven ost
- Serveringsförslag:
- 6 stora hamburgerbröd
- 200 g bacon
- 1 kruka gräslök
Så gör du- steg för steg
1. Lägg ingredienserna i din Crock-Pot
Lägg kyckling, dipmix och creme cheese i din Crock-Pot och ställ med några enkla knapptryck in när du vill att middagen ska vara klar.
Gör något roligt under tiden som maten lagar sig själv.
2. Tillsätt det sista
När klockan slår din angivna middagstid så är din kyckling färdig. Dra isär kycklingen direkt i grytan med en gaffel så köttet faller isär och blandas med såsen. Rör slutligen ner den rivna osten.
3. Servera!
Den krämiga kycklingen är jättegod som den är, men när tid och ork finns brukar jag toppa med knaperstekt bacon och klippt gräslök. Jag älskar att servera i hamburgerbröd, men det går att variera i det oändliga.
Små matvägrare?
Jag vill särskilt rekommendera den här rätten till dig som har små matvägrare hemma. Som mamma till två barn som tidigare åt väldigt lite blev jag en mästare på att göra maten barnvänlig.
Den här krämiga kycklingen innehåller flera av mina kriterier för mat som var accepterad hos mina små matvägrare:
1. Inga stora bitar
2. Grönsaker vid sidan om så att alla kan välja sina favoriter
2. Ätes med händerna- det tycker många barn är roligt
Förvaring och uppvärmning
Kylskåp: Förvarar du den i tätslutande burk i kylskåpet så klarar den sig 3-5 dagar. Se till att den har svalnat ordentligt innan du stoppar in den i kylen.
Frys: Du kan med fördel göra kyckling och frysa in för senare tillfällen. För att spara plats i frysen rekommenderar jag att frysa i plastpåsar som du plattar så att de tinar snabbt. Håller cirka tre månader.
Uppvärmning: Tina först om den varit fryst och värm sedan på medelhög värme i mikron en minut i taget.
Pulled taco-pork- bara 4 ingredienser
Älskar barnen tacos lite mer än vad du gör? Pulled taco-pork av bara 4 ingredienser är ett grymt alternativ där du varken behöver kompromissa på smak- eller matupplevelse. Det bästa av allt: den innehåller bara fyra ingredienser och din Crock-Pot gör allt jobb medan du kan ägna dig åt andra saker.
Så fixar du pulled taco-pork >>
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!