Trillingnötkakor – glutenfria, veganska och utan tillsatt socker

Mjuka och krämiga nougatkakor med hasselnötter och mörk choklad blev drömgott (speciellt om man gillar pralinen Trillingnöt). Vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Mjuka och krämiga nougatkakor med hasselnötter och mörk choklad blev drömgott (speciellt om man gillar pralinen Trillingnöt). Vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker.

Recept

6-8 st

Detta behöver du

  • 0,5 dl mos av äpple
  • 2,5 msk hasselnötssmör
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm fiberhusk
  • 1 tsk kakao
  • Hasselnötter, att toppa med
Choklad, vegansk & sockerfri att toppa med

    Så gör du

    1. Skala, skiva och sjud ca 1 äpple. Mixa bitarna slätt och mät upp 0,5 dl mos.
    2. Mixa alla ingredienser slätt.
    3. Klicka upp smeten till ca 6-8 kakor. Tryck ner hasselnötter.
    4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter.
    5. Låt svalna och ringla choklad över.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Glutenfria & veganska pepparkaksmuffins utan tillsatt socker

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x