Glutenfria & veganska pepparkaksmuffins utan tillsatt socker

Mina bästa muffins som blir underbart saftiga, mjuka och goda. Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Pepparkaksmuffins

6st

Detta behöver du

Muffins:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • 1 msk fibersirap
  • 1 dl vegansk mjölk
  • 4 msk olja

Vaniljtopping:

  • 100 g cashewnötter
  • 3 msk neutral kokosolja, smält
  • 0,5 dl vatten
  • Steviadroppar med vaniljsmak

Så gör du

Muffins:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.
2. Fördela smeten i formar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Vaniljtopping:
3. Lägg cashewnötter i kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå i 15 minuter.
4. Häll av vattnet och mixa cashewnötterna slätt med kokosolja, vatten och steviadroppar. Spritsa på de svala muffinsen eller kyl den en stund först om den är för lös.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Veganska & glutenfria saffransmuffins utan tillsatt socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x