Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Sandwich
7 st
Detta behöver du
Fyllning:
- 100 cashewnötter
- 0,5 dl vatten
- 2 msk neutral kokosolja, smält
- Steviadroppar med vaniljsmak
Kakplattor:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk nötsmör
- ca. 0,5 msk vatten
Så gör du
- Fyllning:
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med 0,5 dl vatten och resterande ingredienser. Kyl tills den har bredbar konsistens. Eller fördela smeten i muffinsformar av silikon, frys och lossna sedan för att få perfekta ”puckar”.
- Kakplattor:
- Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Grädda i ca. 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
- Montering:
- Spritsa fyllning på de svala kakplattorna, eller lägg en ”puck” av fyllning mellan dem.
- Kyl över natten så kakplattorna mjuknar.
Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.