Risgrynsgröt året runt

Risgrynsgröt är en riktigt smart vardagsräddare! Perfekt att ha i kylen och trolla fram till antingen frukost, mellis eller middag.

Recept

4 port

Detta behöver du

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 kanelstänger
  • ca. 7 dl mjölk

Så gör du

  1. Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull. Lägg i kanelstången. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt sedan mjölk i gröten och rör om. Koka upp på nytt och låt svälla på svag värme under lock i ca 30-40 minuter.
  3. Ta bort kanelstängerna och servera gröten kall eller varm med mjölk, saftsås, bär eller kanel.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb chokladtårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x