Sök

Vegansk och glutenfria våfflor

Krispiga våfflor som är äggfri, glutenfria, utan smör, veganska och utan socker! Perfekt att smaksätta med exempelvis saffran eller arom från mandel eller gräddkola! De kommer göra succé.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk och glutenfria våfflor till alla, av Anna Winér

Variera mjöl efter vad du har hemma

Mjölet i våfflorna kan du variera efter vad du har hemma och vad ni tål. Jag tog hälften havremjölk och hälften kikärtsmjöl. Jag smaksatte med gräddkolaarom och det blev verkligen en succé!

Vegansk och glutenfria våfflor till alla, av Anna Winér
Skriv ut

Allergianpassade våfflor

Du behöver

  • 3,5 dl glutenfritt havremjöl, kikärtsmjöl eller valfri mjölsort
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ca. 4 dl vegetabilisk mjölk
  • 80 g olja (1 dl)
  • ev. 1 nypa saffran, arom av mandel eller gräddkola

Så gör du

1. Blanda de torra ingredienser i en skål.

2. Rör ner mjölken och oljan lite i taget. Beroende på mjölsort kommer du få en tjockare eller lösare smet. 

3. Tillsätt eventuellt en nypa saffran och lite arom av mandel eller gräddkola.

4. Stek smeten som våfflor.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Vegansk och glutenfria våfflor till alla, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook