Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Äppelpajgrottor
Du behöver
- Pajdeg:
- 2 dl glutenfria havregryn
- 3 msk mandelsmör
- 2 msk fibersirap
- 1-2 msk vatten
- 3 tsk kanel
- 1 nypa kardemumma
- Äppelfyllning:
- 0,5 dl äppelmos
- 1-2 krm fiberhusk
- Vaniljsås:
- 1 msk neutral kokosolja, smält
- 3 msk silkestofu
- Steviadroppar
- Vaniljpulver
Så gör du
14 SMÅ
1. Mixa ingredienserna till bottnen grovt och tryck ut i formar, ställ kallt.
2. Mikra skalade äppelbitar med vatten och citron tills de är mjuka.
3. Mixa äppelbitarna slätt och mät upp 0,5 dl. Blanda med fiberhusk och låt svälla.
4. Mixa ingredienserna till vaniljsåsen slätt och smaka av med stevia och vaniljpulver.
5. Klicka äppelfyllning i kakorna och toppa med vaniljsåsen. Låt selan i kylen minst 2 timmar.
Tips! Tofun går att ersätta med cashewnötter som du mixat slätt med lite vatten, eller kokosgrädde. Blir det fyllning över så spara det till senare tillfälle!
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>