Rulltårta av äppelskivor

Vaniljkofta äppelskivor fyllda med vaniljkräm, toppade med segkrispig mandeltosca: hur festligt som helst! Självklart är receptet både veganskt, glutenfritt och sockerfritt så det ska kunna njutas av många.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

appelrulltarta-anna-winer-5-jpg.jpg

Äppelrulltårta

Du behöver

  • Äpplen med fyllning:
  • ca-2-3 stora äpplen (fasta)
  • Citron
  • 1,25 dl (100 g) cashewnötter
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • ca. 0,5 dl vatten
  • Steviadroppar med vaniljsmak
  • Tosca:
  • 15 g vegetabiliskt smör
  • 0,33 dl vegetabilisk grädde
  • 1 msk fibersirap
  • 0,75 dl mandelspån

Så gör du

1 RULLE
Äpplen med fyllning:
1. Skiva äpplena och stansa ut tjocka skivor. Sjud skivorna försiktigt i vatten med citron och steviadroppar. De ska fortfarande vara stabila. Torka av på papper och stansa ut ett hål i mitten.
2. Lägg cashewnötter i kokande vatten i 15 minuter. Häll av vattnet och mixa dem slätt med kokosolja, 0,5 dl vatten och steviadroppar med vaniljsmak.
3. Fördela fyllningen i hålen på äppelskivorna och ställ kallt för att stelna.

Tosca:
5. Sjud smör, grädde och sirap till toscan i en kastrull ca 10 minuter tills det tjocknat, rör om då och då. Blanda ner mandeln.

Montering:
6. Ställ äppelskivorna upp efter varandra som en rulltårta och fördela toscan över. Servera!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

appelrulltarta-anna-winer-jpg.jpg
appelrulltarta-anna-winer-4-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämiga bollar på smoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x