Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Äppelrulltårta
Du behöver
- Äpplen med fyllning:
- ca-2-3 stora äpplen (fasta)
- Citron
- 1,25 dl (100 g) cashewnötter
- 2 msk neutral kokosolja, smält
- ca. 0,5 dl vatten
- Steviadroppar med vaniljsmak
- Tosca:
- 15 g vegetabiliskt smör
- 0,33 dl vegetabilisk grädde
- 1 msk fibersirap
- 0,75 dl mandelspån
Så gör du
1 RULLE
Äpplen med fyllning:
1. Skiva äpplena och stansa ut tjocka skivor. Sjud skivorna försiktigt i vatten med citron och steviadroppar. De ska fortfarande vara stabila. Torka av på papper och stansa ut ett hål i mitten.
2. Lägg cashewnötter i kokande vatten i 15 minuter. Häll av vattnet och mixa dem slätt med kokosolja, 0,5 dl vatten och steviadroppar med vaniljsmak.
3. Fördela fyllningen i hålen på äppelskivorna och ställ kallt för att stelna.
Tosca:
5. Sjud smör, grädde och sirap till toscan i en kastrull ca 10 minuter tills det tjocknat, rör om då och då. Blanda ner mandeln.
Montering:
6. Ställ äppelskivorna upp efter varandra som en rulltårta och fördela toscan över. Servera!
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>