Skapat av Anna Winér @anna_winer
Semlan med få ingredienser och enkel tillagning
På bara några få ingredienser och i 3 steg så har du en egen äppelsemla. Både nyttig och anpassad till de flesta allergier och kosthållningar. Jag som gillar äppelpaj tycker verkligen det här är en underbar semla!
Äppelsemla
2 st
Du behöver
- 2 äpple, fast sort
- 0,5 dl citronsaft
- 2 tsk kardemumma
Mandelmassa:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk fibersirap
- ca. 0,5-1 msk vatten
Tillbehör:
- Vegansk grädde
- Mandelsmör
Så gör du
1. Skala äpplena och sjud dem varsamt i vatten med citron och kardemumma ca 10 minuter.2. Mixa samman alla ingredienser till mandelmassan.
3. Gröp ut äpplena när de svalnat, fyll med mandelmassa och toppa med mandelsmör och grädde!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här
[…] 11. Äppelsemla – kombination av äppelpaj och semla […]