Sök

Enkel semla av äpple med mandelmassa, mandelsmör & vaniljgrädde

En helt ny semla är född: äppelsemlan! Kardemummakokt äpple, fylld med mandelmassa och mandelsmör, toppad med vaniljgrädde gör de här semlorna till en kombination av äppelpaj och semla. Vegansk, glutenfri och inget tillsatt socker.

Enkel semla av äpple med mandelmassa, mandelsmör & vaniljgrädde

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Semlan med få ingredienser och enkel tillagning

På bara några få ingredienser och i 3 steg så har du en egen äppelsemla. Både nyttig och anpassad till de flesta allergier och kosthållningar. Jag som gillar äppelpaj tycker verkligen det här är en underbar semla!

äppelsemla, av anna winér
Skriv ut

Äppelsemla

Du behöver

  • 2 äpple
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 liter vatten
  • Servering:
  • Vegetabilisk grädde
  • Vaniljpulver
  • Mandelsmör
  • Mandelmassa (färdigköpt eller recept nedan)
  • Mandelmassa:
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 msk chiamjöl
  • 1,5 msk vatten
  • 1 msk kokosmjöl

Så gör du

1. Skala äpplena och koka dem i vatten med citron och kardemumma ca 10 minuter.

2. Mixa samman alla ingredienser till mandelmassan.

3. Gröp ut äpplena när de svalnat, fyll med mandelmassa i botten och toppa med mandelsmör och vispad grädde blandat med vaniljpulver!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook