Bukett av Mini Babybel

Är du också ute efter ett enkelt sätt att pigga upp barnens mellanmål? Idag visar jag hur lätt du förvandlar Mini Babybel till en fin vårbukett. Resultatet blir fantasifullt, gott och nyttigt.

Mellanmål i samarbete med Babybel

k9a4909-2-jpg.jpg

En färgsprakande bukett av Mini Babybel

Idag firar jag in våren ordentligt med en fin bukett av Mini Babybel och grönsaker. Jag har valt att göra tulpaner och påhittiga solrosor av mina Mini Babybel, men det är bara din fantasi som sätter gränser.

Inte nog med att Mini Babybel har en mild och god smak som brukar uppskattas av barn, den har också en perfekt rund form, som gjord för att skapa enkla och roliga figurer av.

 

k9a4889-2-jpg.jpg

Babybeltulpaner

Du behöver:

  • Mini Babybel
  • Grillpinnar
  • Matkniv eller pepparkaksform

1. Ta bort cellofanet från dina Mini Babybel men låt vaxet sitta kvar.

2. Skär bort två trianglar bredvid varandra i ena kanten. Eller gör som jag och använd en stjärnformad pepparkaksform.

3. Fäst din Babybeltulpan på en grillpinne.

k9a4912-2-jpg.jpg

Tävla och vinn Mini Babybel

Vill du vinna en väska med Mini Babybel? Kolla in Babybels Facebook och Instagram så hittar ni information om tävlingarna. På Instagram handlar det om att rimma med Babybel och på Facebook om att pyssla med ostarna.

Babybel Instagram >>

Babybel Facebook >>

Pyssel och mellis i ett

Förena nytta med nöje och låt barnen pyssla ihop sina egna mellisbuketter. Ge dem cirka tre Mini Babybel var, lite valfria grönsaker i lagom ”blomstorlek” och några blomsterpinnar. Vaxet är mjukt så en vanlig matkniv funkar utmärkt för att skära ut blommor och mönster.

k9a4936-2-3-jpg.jpg

Babybelsolrosor

Jag vet inte om de ser ut som solrosor, men i min värld är det solrosor. Och det är just det som är bra med Mini Babybel-blommor. De föreställer precis det du vill att de ska föreställa.

Du behöver:

  • Mini Babybel
  • Grillpinnar

1. Öppna dina Mini Babybel som vanligt. Ta bort cellofanet och dra i markeringen på vaxet så det enkelt delar sig i två delar, likt två skålar.

2. Dela dina två ”skålar” på hälften så att du har fyra månfomade vaxbitar.

3. Placera de månfomade vaxbitarna mitt emot varandra, lite som en stjärna. Tryck ihop vaxet där de möter varandra i mitten. Vaxet är formbart så de kommer att fastna i varandra.

4. Placera en Mini Babybel i mitten och trä en grillpinne igenom både vaxet och din Mini Babybel.

k9a4971-jpg.jpg

På ostbrickan och i väskan

Vi har ofta Mini Babybel på ostbrickan. Dessutom brukar barnen ibland få varsin Mini Babybel som tilltugg bredvid en smörad macka. En tradition som kommer från när de var små och alltid ville alltid äta bröd och pålägg separat.

Personligen gillar jag att de är portionsförpackade och enkla att ha med sig när man är på språng. Jag brukar skicka med mellanmål i barnens väskor när de har aktiviteter efter skolan. Ett populärt och återkommande mellis är Mini Babybel och morotsstavar. Ett mellanmål som är fullpackat med såväl protein som fiber och vitaminer. Gott, enkelt, mättande och nyttigt.

k9a4932-2-jpg.jpg

Stadig bukett med vindruvor

Vill ni göra en bukett av blommorna så rekommenderar jag att bottna glaset med vindruvor. Det får buketten att stå stadigare. Dessutom passar vindruvor väldigt bra till Mini Babybel. Dela vindruvorna i två delar om dina barn är små så att de inte riskerar att sätta dem i halsen.

 

k9a4936-2-2-jpg.jpg

Gör en ros av vaxet

Spara vaxet som bli över efter att du öppnat dina Mini Babybel. Knådar du ihop vaxet blir det nämligen en formarbar lera som du kan skapa massor av kreativa figurer av. När vi ändå gjorde Babybel-blommor ville Knut testa att göra en ros av vaxet.

Till en ros behövde han vax från två Mini Babybel. Efter att ha knådat vaxet mjukt så formade han flera runda plattor som han sedan lade omlott och rullade ihop till en ros. Med en pinne i blev den ett fint tillskott till Babybel-buketten.

babybel-ros-jpg.jpg

Miniburgare av Mini Babybel

Det är som sagt var bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan skapa av dina Mini Babybels. En annan rolig sak är att överraska barnen med en hamburgaremeny gjord av Mini Babybel. De här små burgarna går jättesnabbt att fixa och funkar lika bra till mellanmål som till ostbrickan eller fredagsmys.

Så fixar du miniburgare av Mini Babybel >>

 

Mer inspiration direkt i din inkorg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Avslappnad med tyngdtäcke

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x