Skapat av Anna Winér @anna_winer
Ballerinaprinsessor till snabba kalas eller enmansfika
De små bakelserna är perfekta att förbereda långt tid innan det är dags att servera dem. Samma dag kan man sedan lägga ihop dem med grädde och sylt så är fikat klart på nolltid. Det är mycket enklare att baka än en hel tårta och smidigare att trolla fram om man själv blir sugen på en prinsesstårta!
No bake, veganska, glutenfria och innehåller inget vitt socker
Receptet på de här prinsessbakelserna är helt glutenfritt, innehåller inget vitt socker eller animaliska produkter. Du bakar dem dessutom helt utan ugn. Det enda du gör är att mixa ihop de olika ingredienserna, kavla ut degarna och stansa runda former: precis som med pepparkaksdeg!
Ballerinaprinsessor
Du behöver:
- Sockerkaksbotten:
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 8 urkärnade dadlar
- Nypa kardemumma
- Sylt:
- 1 dl mosade hallon
- 1 msk chiafrön
- Marsipan:
- 2 dl mandelmjöl
- 6 urkärnade dadlar
- Grön livsmedelsfärg, eller spirulinapulver
- Garnering:
- Vispad grädde
- Kokosmjöl
Så gör du:
16 stycken
Sockerkaksbotten:
1. Mixa ingredienserna till en jämn deg. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och stansa ut 16 cirklar.
Sylt:
2. Mixa ingredienserna och låt svälla 10 min.
Marsipan:
3. Mixa ingredienserna till en jämn marsipan. Låt vila 10 min.
4. Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper, stansa ut 16 cirklar med hål i mitten.
Montering och garnering:
5. Klicka vispad grädde på sockerkaksbottnarna, lägg en syltklick i mitten och lägg på marsipanlocken. Pudra med kokosmjöl.