Sök

Bananpudding med kex och kokosgrädde

Bananpudding varvat med kokosgrädde, krispiga småkex och bananskivor. Den här desserten är barnsligt god och ser ut som en dröm på en sommarstrand. Receptet är veganskt, glutenfritt, utan tillsatt socker mm.

bananpudding_Anna_Winér
Skriv ut

Bananpudding

Du behöver

  • Kex:
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 msk glutenfritt havremjöl
  • 0,5 msk smält kokosolja
  • ca. 0,25 msk vatten
  • Bananpudding:
  • 1,5 dl mosad banan
  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 3-4 msk kokosolja, smält
  • citronsaft
  • Topping:
  • Kokosgrädde
  • Bananskivor

Så gör du

4-6 GLAS
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Rulla degen till små bollar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.

Bananpudding:
2. Mixa ingredienserna slätt. Tänk på att bananpuddingen blir brun om den står öppet för länge.

Montering:
3. Varva kex, bananpudding, bananskivor och kokosgrädde i glas. Ställ kallt för en fastare pudding eller servera direkt för en krämigare konsistens.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

bananpudding_Anna_Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook