Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
8 rutor
Detta behöver du
- Mördeg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk fibersirap
- 2 msk kokosolja, mjuk
- 1 msk vatten
- Blåbärskräm:
- 2 dl blåbärspuré, mixade blåbär
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
Så gör du
- Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
- Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
- Sjud mixade blåbär och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och smör. Låt svalna något.
- Häll krämen i formen och smula resterande mördeg över.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Ställ i kylen för att sätta sig över natten. Skär sedan upp i rutor.
Tips! Fungerar fint med frysta och tinade blåbär.