Nyttiga rutor med rabarber

De här rabarberrutorna är riktigt smarriga och både glutenfria, veganska och utan tillsatt socker. Perfekta att förvara i kylen eller frysen och trolla fram när man blir sugen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >> 

Rutor

8 stora rutor

Du behöver

  • Mördeg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Kräm:
  • ca. 2-3 dl rabarberbitar
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
  • 4 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.

2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.

3. Sjud rabarberbitar med en skvätt vatten tills de är mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och låt svalna något.

4. Häll krämen i formen och smula resterande mördeg över.

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.

6. Ställ i kylen för att låta den sätta sig, gärna några timmar. Dela sedan i bitar.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cookie dough sandwich

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x