Sök

Bov á la malta -nyttig ris á la malta

Bov á la malta är som ris á la malta, men gjort på på örten bovete istället för grötris. Det här receptet är helt mjölkfritt, glutenfritt och sockerfritt vilket gör bov á la malta till ett lite nyttigare alternativ.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Bov á la malta, av Anna Winér

Tips till bov á la malta

Har du bråttom behöver du inte koka bovetet efter blötläggningen, men då får rätten lite mer tuggmotstånd. Testa även att ha i lite saffran i cashewgrädden för en ännu lyxigare version!

Bov á la malta, av Anna Winér
Skriv ut

Bov á la malta

Du behöver

  • 4 dl elt bovete, blötlagt
  • 6 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 kanelstång
  • 4 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk fibersirap, eller valfri sötning
  • 2-3 krm vaniljpulver
  • ev. 1 nypa saffran

Så gör du

1. Blötlägg bovetet minst 8 timmar och skölj det sedan noga. Koka bovetet med vatten, salt och en kanelstång i 15 minuter under omrörning till en tomtegröt. Låt sedan svalna.

2. Mixa cashewnötter, vatten, fibersirap, vaniljpulver och ev. saffran till en slät grädde.

3. Blanda bovetegröten med cashewgrädden.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook