Bov á la malta -nyttig ris á la malta

Bov á la malta är som ris á la malta, men gjort på på örten bovete istället för grötris. Det här receptet är helt mjölkfritt, glutenfritt och sockerfritt vilket gör bov á la malta till ett lite nyttigare alternativ.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

bov-a-la-malta-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Tips till bov á la malta

Har du bråttom behöver du inte koka bovetet efter blötläggningen, men då får rätten lite mer tuggmotstånd. Testa även att ha i lite saffran i cashewgrädden för en ännu lyxigare version!

bov-a-la-malta-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Bov á la malta

Du behöver

  • 4 dl elt bovete, blötlagt
  • 6 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 kanelstång
  • 4 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk fibersirap, eller valfri sötning
  • 2-3 krm vaniljpulver
  • ev. 1 nypa saffran

Så gör du

1. Blötlägg bovetet minst 8 timmar och skölj det sedan noga. Koka bovetet med vatten, salt och en kanelstång i 15 minuter under omrörning till en tomtegröt. Låt sedan svalna.

2. Mixa cashewnötter, vatten, fibersirap, vaniljpulver och ev. saffran till en slät grädde.

3. Blanda bovetegröten med cashewgrädden.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Redo för ny termin med smarta namnlappar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x