Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Bovifrutti – smart version på Risifrutti men med bovete. Riktigt krämig och perfekt som både mellanmål och frukost! Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.
Bovifrutti
ca. 4 port
Detta behöver du
- 4 dl helt bovete
- 6 dl vatten
- 1 nypa salt
- 1 kanelstång
- 4 dl cashewnötter
- 1-2 dl vatten
- 2 msk fibersirap
Så gör du
- Blötlägg bovetet minst 8 timmar och skölj det sedan noga.
- Koka bovetet med 6 dl vatten, salt och en kanelstång i 15 minuter under omrörning tills all vätska är absorberad. Låt svalna.
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa slätt med resterande ingredienser till en slät grädde.
- Blanda bovetegröten med cashewgrädden och njut med bär till.