Bovifrutti – Risifrutti på bovete

Bovifrutti – smart version på Risifrutti men med bovete. Riktigt krämig och perfekt som både mellanmål och frukost! Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Bovifrutti – smart version på Risifrutti men med bovete. Riktigt krämig och perfekt som både mellanmål och frukost! Receptet är veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.

Bovifrutti

ca. 4 port

Detta behöver du

  • 4 dl helt bovete
  • 6 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 kanelstång
  • 4 dl cashewnötter
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk fibersirap
3-4 krm vaniljpulver

    Så gör du

    1. Blötlägg bovetet minst 8 timmar och skölj det sedan noga.
    2. Koka bovetet med 6 dl vatten, salt och en kanelstång i 15 minuter under omrörning tills all vätska är absorberad. Låt svalna.
    3. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
    4. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa slätt med resterande ingredienser till en slät grädde.
    5. Blanda bovetegröten med cashewgrädden och njut med bär till.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Glutenfritt & veganskt vörtbröd

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x