Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
ca 4 port
Detta behöver du
- Färskostkräm:
- 200 g växtbaserad färskost
- 1.5 dl växtbaserad grädde
- 0.5 dl sötning (i ströform)
- 1 citron
- Marinerade blåbär:
- 225 g blåbär (frysta)
- 1 citron
- 0.5 dl sötning (i ströform)
- Montering:
- 150 g digestivekex (glutenfria och/eller sockerfria)
Så gör du
- Färskostkräm:
- Mixa färskost, grädde och sötning krämigt. Riv i citronskal och blanda om försiktigt. Smaka av!
Marinerade blåbär: - Blanda blåbär med citronsaft och sötning. Rör om då och då tills bären tinat och sötningen smält.
Montering: - Krossa digestivekexen.
- Varva sedan kexsmulor, färskostkräm och blåbär i portionsglas.