Stekta chokladägg- enklast i påsk

Ett väldigt enkelt och snabbt tips till påsken. Stekta chokladägg. Perfekta att dekorera påsktårtan med eller varför inte göra ett litet hål och dekorera påskriset?

Jag har många kompisar som gärna vill pyssla med barnen, men säger att de inte kan. Jag har därför lovat att tipsa om superenkla pyssel som knappt kräver någonting. Låt mig därför presentera söta stekta små ägg. 

choklada-gg-1-jpg.jpg

Ett gott pyssel som jag lovar att alla klarar av och som passar perfekt till påskbordets gottebord, som topping till påsktårtan eller som ätbart pynt till påskriset.

choklada-gg-6-jpg.jpg

SÅ GÖR DU

  1. Smält 200 gram vit bakchoklad i mikron. Kör på högsta värmen i 30 sekundersintervaller. Rör mellan intervallerna och kör tills chokladen har smält.
  2. Klicka ut matskedsstora kluttar på bakplåtspapper. De kan nästan se ut hur som helst. Stekta ägg är inte runda så eftersträva inte rund perfektion.
  3. Lägg en gul Non Stop i mitten av varje stekt ägg
  4. Ställ kallt och låt stelna
  5. Och… voila!
choklada-gg-3-jpg.jpg

GOD DEKORATION TILL PÅSKRISET
Är du som jag ett stort fan av julgransplundringen? Då rekommenderar jag att du klär även påskriset med ätbara saker och kör en påskrisplundring efter påsken. De här stekta små äggen passar ypperligt som påskrisdekoration. Borra ett litet hål (förslagsvis med en skruv) på ena änden av ägget och trä i en sytråd. Enklare blir det knappast.

a-gg-pa-sk-jpg.jpg

MER PÅSKPYSSEL

Vispgräddesmarmorerade ägg

Baka kaka i äggskal

Påskharar som små skålar- skriv ut gratis mallar

Äggkoppar gjorda med limpistol

Stekta fluffiga ägg

choklada-gg-5-jpg.jpg

——————————————————-
Har du kompisar som påstår att de inte kan pyssla? Tipsa gärna dem gärna om det här enkla påskpysslet. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel key lime pie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x