Sök

Stekta chokladägg- enklast i påsk

Ett väldigt enkelt och snabbt tips till påsken. Stekta chokladägg. Perfekta att dekorera påsktårtan med eller varför inte göra ett litet hål och dekorera påskriset?

Jag har många kompisar som gärna vill pyssla med barnen, men säger att de inte kan. Jag har därför lovat att tipsa om superenkla pyssel som knappt kräver någonting. Låt mig därför presentera söta stekta små ägg. 

Ett gott pyssel som jag lovar att alla klarar av och som passar perfekt till påskbordets gottebord, som topping till påsktårtan eller som ätbart pynt till påskriset.

SÅ GÖR DU

  1. Smält 200 gram vit bakchoklad i mikron. Kör på högsta värmen i 30 sekundersintervaller. Rör mellan intervallerna och kör tills chokladen har smält.
  2. Klicka ut matskedsstora kluttar på bakplåtspapper. De kan nästan se ut hur som helst. Stekta ägg är inte runda så eftersträva inte rund perfektion.
  3. Lägg en gul Non Stop i mitten av varje stekt ägg
  4. Ställ kallt och låt stelna
  5. Och… voila!

GOD DEKORATION TILL PÅSKRISET
Är du som jag ett stort fan av julgransplundringen? Då rekommenderar jag att du klär även påskriset med ätbara saker och kör en påskrisplundring efter påsken. De här stekta små äggen passar ypperligt som påskrisdekoration. Borra ett litet hål (förslagsvis med en skruv) på ena änden av ägget och trä i en sytråd. Enklare blir det knappast.

-------------------------------------------------------
Har du kompisar som påstår att de inte kan pyssla? Tipsa gärna dem gärna om det här enkla påskpysslet. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook