Cookie dough sandwich

Mjuksega kakplattor med krämig vaniljfyllning, som dessutom aldrig smälter utan funkar kanon att förvara i kylen eller ta med på picknick. De är dessutom både veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Sandwich

7 st

Detta behöver du

Fyllning:

  • 100 cashewnötter
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • Steviadroppar med vaniljsmak

Kakplattor:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk nötsmör
  • ca. 0,5 msk vatten
1 nypa salt

    Så gör du

    1. Fyllning:
    2. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
    3. Häll av vattnet och mixa slätt med 0,5 dl vatten och resterande ingredienser. Kyl tills den har bredbar konsistens. Eller fördela smeten i muffinsformar av silikon, frys och lossna sedan för att få perfekta ”puckar”.
    4. Kakplattor:
    5. Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg. 
    6. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Grädda i ca. 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
    7. Montering:
    8. Spritsa fyllning på de svala kakplattorna, eller lägg en ”puck” av fyllning mellan dem.
    9. Kyl över natten så kakplattorna mjuknar.

      Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Örhängen av trådlösa lurar

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x