Segmjuka cookies blir perfekta ”lock” till barnens dricka i sommar! På så sätt hamnar inga getingar eller flugor i saften och barnen får både dricka och kaka i ett. Ett riktigt festligt och gott sommarhack!
Segmjuka cookies
30 stora
Detta behöver du
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2,5 dl brunt farinsocker
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
Så gör du
- Rör smör, farinsocker och socker poröst. Tillsätt ägg och blanda väl.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smeten, blanda och tillsätt hackad choklad, delade kolor eller valfritt godis.
- Klicka ut smeten med en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Lämna minst 5 cm mellan kakorna då de flyter ut.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Ta ut kakorna medan de fortfarande är mjuka i mitten. Låt svalna på plåten i 5 minuter innan du flyttar över dem till galler för att svalna helt.
Tips! Tryck ett hål i varje cookie när de svalnat och använd dem som ”skydd” över glasen på sommaren. Då kan inga getingar eller flugor dyka ner i barnens dricka!
Nämen gud var gott detta var. Mina barn älskar detta!!! Rekommenderar!!!