Färga kläder med trendiga tie-dye

Inlägget är reklam för Panduro och innehåller annonslänkar

När jag var liten älskade jag kläder med batikmönster. Döm om min glädje när jag förstod att batik återigen är stekhett! Eller tie-dye som barnen säger. Och det bästa av allt: det är ett roligt och enkelt pyssel att göra tillsammans med barnen.

 

 

Enkelt sätt att förnya

Förutom att tie-dye gör dina plagg färgglada och snygga, så är det ett utmärkt sätt att återbruka och förnya kläder som blivit lite solkiga, tråkiga eller fläckiga. Den här gången blev det en vit t-shirt, men nästa gång ska ja testa att färga förra sommarens tygskor.

Så här färgar du med tie-dye

1. Införskaffa material. Hos Panduro hittar du det smarta kitet för tie-dye med allt du behöver för själva färgningen. Välj även ut kläder som du vill färga, nya eller gamla som du vill återbruka. Tvätta dem utan sköljmedel och låt dem torka. Var noga med att täcka golvet eller arbetsytan som du ska jobba på med plast. 

Tie-dye kitet hittar du här >>

2. Blanda färgerna! Använd plasthandskar när du fyller färgtuberna med vatten. Skaka dem ordentligt och sen är de redo att användas. Tänk på att använda dem inom 45 minuter!

3. Förbered kläderna. Rulla och sätt ihop kläderna med gummiband enligt någon av instruktionerna som medföljer kitet från Panduro

4. Färga! Applicera färgen på tyget och lägg sedan plagget i en påse i ca 6-8 timmar.  Skölj sedan plagget i vatten så överflödet av färg försvinner. Ta av gummibanden och tvätta plagget separat på så hög värme som det tål. Använd bara en lite mängd tvättmedel. 

Kitet från Panduro innehåller 6 färger, handskar, gummiband och vägledning >>

5. Redo att användas! Nu är kläderna redo att användas. Tänk på att tvätta dem separat de första gångerna så eventuell överskott av färg inte missfärgar dina andra kläder.

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kulbana av toarullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x