Sök

Nyttiga festkakor med mandelmassa och choklad

Mandelmassa och choklad är himla gott ihop! Det här receptet ger dig dessutom hemgjord mandelmassa och hemgjord choklad på ren råvaror, fria från både socker och animaliska produkter.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttiga festkakor med mandelmassa och choklad, av Anna Winér

Smarta kakor till fest

De här små festkakorna med mandelmassa och choklad är glutenfria, sockerfria och veganska (mjölkfria, äggfria). Med få ingredienser är det även snabba och enkla att baka utan ugn.

Nyttiga festkakor med mandelmassa och choklad, av Anna Winér
Skriv ut

Nyttiga festkakor

Du behöver:

  • Mandelmassa:
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fibersirap
  • 1,5 tsk naturell kokosolja, smält
  • Choklad:
  • 1 dl naturell kokosolja, eller kakaosmör
  • 1 msk fibersirap
  • 0,5 dl kakao

Så gör du:

Mandelmassa: 

1. Mixa samman alla ingredienser till en slät deg. 

Choklad: 

2. Smält samman alla ingredienserna på svag värme.

Montering:

3. Tryck ut mandelmassan i valfria formar. Häll på chokladen och låt stelna i kylen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook