Nyttiga festkakor med mandelmassa och choklad

Mandelmassa och choklad är himla gott ihop! Det här receptet ger dig dessutom hemgjord mandelmassa och hemgjord choklad på ren råvaror, fria från både socker och animaliska produkter.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttiga-festkakor-med-mandelmassa-och-choklad-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Smarta kakor till fest

De här små festkakorna med mandelmassa och choklad är glutenfria, sockerfria och veganska (mjölkfria, äggfria). Med få ingredienser är det även snabba och enkla att baka utan ugn.

nyttiga-festkakor-med-mandelmassa-och-choklad-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Nyttiga festkakor

Du behöver:

  • Mandelmassa:
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fibersirap
  • 1,5 tsk naturell kokosolja, smält
  • Choklad:
  • 1 dl naturell kokosolja, eller kakaosmör
  • 1 msk fibersirap
  • 0,5 dl kakao

Så gör du:

Mandelmassa: 

1. Mixa samman alla ingredienser till en slät deg. 

Choklad: 

2. Smält samman alla ingredienserna på svag värme.

Montering:

3. Tryck ut mandelmassan i valfria formar. Häll på chokladen och låt stelna i kylen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nyttiga, snabba och allergianpassade frukostbullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x