Inlägget är reklam för x och innehåller annonslänkar
Handen upp alla ni som brukade fingersticka när ni var barn. Jag älskade det även om resultatet oftast blev till långa maskar som bara låg och drällde.
Här kommer ett tips på hur du enkelt förvandlar dina ”garnmaskar” till söta små kaniner. Du behöver alltså inte sy utan du knyter ihop hela garnmasken till en kanin. Se filmen för att se exakt hur du fingerstickar och får till formen. Det är riktigt enkelt och varje kanin får sin personlighet.
Nedan visar jag steg för steg hur jag gjort och vad jag använt. Titta även på filmen för en ännu tydligare beskrivning!
Vad du behöver till en fingerstickad kanin
Jag valde ett riktigt tjockt och mysigt ullgarn från Panduro för att göra kaninen riktigt mjuk. Ju tjockare garn du väljer desto större blir kaninen. De fina plastögonen, hobbyfilt till nosen och bandet runt halsen kommer också från Panduro.
Garnet hittar du här i flera olika färger >>
Här har Panduro platsögonen >>
Hobbyfilt till nos kan du köpa här >>
Fina band hittade jag här >>
1. Sticka en lång remsa
Välj en fint garn och börja sticka en lång remsa med dina fingrar. Se bilderna och början av filmklippet för att se hur det går till. Du sicksackar garnet mellan fingrarna, drar öglan som redan är runt fingret över tråden och fortsätter.
Pausa stickningen
Vill du eller barnen ta en paus från stickningen men är inte helt klar? Ett bra tips att sätta sugrör i öglorna så kan ni enkelt fortsätta fingersticka senare!
2. Avsluta stickningen och knyt ihop kaninen
Se filmen för att enkelt förstå hur du avslutar stickningen och skapar kaninen. Du använder samma garnände hela tiden och knyter ihop de olika delarna på kaninen. Riktigt enkelt!
3. Ögon, nos och rosett
Ge kaninen en personlighet med plastögon, en lite nos av filt och kanske ett fint satinband runt halsen? Låt kreativiteten flöda och dekorera kaninen så den får sin egen karaktär!
Använda produkter
Garn
Platsögonen >>
Hobbyfilt
Band
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!
Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>