Sök

Nyttiga, snabba och allergianpassade frukostbullar

Dessa frukostbullarna går riktigt snabbt att baka och de är både glutenfria och veganska (äggfria, mjölkfria med mera). Testa även att byta ut lite av mjölet mot andra sorter för att variera smaken.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttiga, snabba och allergianpassade frukostbullar, av Anna Winér

Smarta frukostbullar

De här bullarna är riktigt snabbakade och går att variera efter vad man gillar och har hemma. Testa olika mjölsorter och olika nötsmör. Även kryddningen kommer gör bullarna väldigt olika från gång till gång. Våga testa och hitta din favoritkombination!

Nyttiga, snabba och allergianpassade frukostbullar, av Anna Winér
Skriv ut

Smarta frukostbullar

Du behöver:

  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 0,74 msk bikarbonat
  • ca. 0,5 tsk havssalt
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mosade kokta kikärtor
  • 0,5 dl nötsmör
  • 1 msk citronsaft
  • kryddor efter smak

Så gör du

10 stycken

1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.

2. Klicka upp smeten i ca 10 formar.

3. Grädda frukostbullarna mitten av ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Täck dem med folie om de börjar ta färg.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook