Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
9 små
Detta behöver du
- Våfflor:
- 100 g kikärtsmjöl eller quinoamjöl
- 2,5 dl vatten
- 4 krm psylliumfröskal ”fiberhusk”
- Steviadroppar efter smak
- Cashewglass:
- 200 g cashewnötter
- 1 dl vatten
- 4 msk neutral kokosolja, mjuk
- Steviadroppar med vanilj
- Montering:
- Sylt, utan tillsatt socker
- Choklad, vegansk och utan tillsatt socker
Så gör du
Våfflor:
1. Mixa ingredienserna till en slät smet. Späd med vatten om den är väldigt tjock. Låt smeten vila 10 minuter.
2. Grädda våfflor av smeten.
Cashewglass:
3. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
4. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser.
Montering:
5. Tryck ner våfflorna i en muffinsplåt. Klicka i sylt och sedan cashewsmet. Ställ i kylen tills cashewsmeten är helt fast, ca 3-4 timmar.
6.Doppa i smält choklad och förvara i kylen.