Glassbåtar till alla

Glassbåtar som är naturligt glutenfria, veganska och utan tillsatt socker. De smälter dessutom inte utan förvaras i kylen!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

9 små

Detta behöver du

  • Våfflor:
  • 100 g kikärtsmjöl eller quinoamjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 4 krm psylliumfröskal ”fiberhusk”
  • Steviadroppar efter smak
  • Cashewglass:
  • 200 g cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 4 msk neutral kokosolja, mjuk
  • Steviadroppar med vanilj
  • Montering:
  • Sylt, utan tillsatt socker
  • Choklad, vegansk och utan tillsatt socker

Så gör du

Våfflor:

1. Mixa ingredienserna till en slät smet. Späd med vatten om den är väldigt tjock. Låt smeten vila 10 minuter.

2. Grädda våfflor av smeten.

Cashewglass:

3. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter. 

4. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. 

Montering:

5. Tryck ner våfflorna i en muffinsplåt. Klicka i sylt och sedan cashewsmet. Ställ i kylen tills cashewsmeten är helt fast, ca 3-4 timmar.

6.Doppa i smält choklad och förvara i kylen. 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blondies med extra allt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x