Handavgjutning i 3D

Inlägget är reklam för Panduro och innehåller annonslänkar

Tillhör du en av dem som gjort avtryck av dina barns händer och fötter på en gipstavla? Idag tar vi det ett steg längre och gör en handavgjutning i 3D. Det är roligt att göra ihop med barnen, tar mindre än en timme och resultatet blir häpnadsväckande!

handavgjutning-2-jpg.jpg

Kul och enkelt med magiskt resultat

Idag vill jag tipsa om ett roligt sommarpyssel att göra tillsammans med barnen: handavgjutning i 3D. Ni får alltså en hand i gips som ser exakt ut som den hand ni gjuter av, med naglar och veck. Självklart kan du välja att göra en fot istället, om du föredrar det!

Med Panduros alginat-kit är dessutom väldigt enkelt och roligt att göra då du slipper den långa väntan på att gipset ska stelna. Sammanlagt tar det mindre än en timme från att ni sätter igång, till att ni har en färdig gipshand.

I beskrivningen till kitet stod det att materialet räcker till en avgjutning av en vuxenhand eller två babyfötter, men för oss räckte det till både Knuts och min hand.

handavgjutning-i-samarbete-med-panduro-10-jpg.jpg

Så här gör du din egen avgjutning

1. I Panduros färdiga alginat-kit får du allt du behöver till avgjutningen. I kitet finns också beskrivning med enkla steg-för-steg bilder att följa, så jag förklarar bara kortfattat nedan.

Du hittar Panduros alginat-kit här >>

2. Blanda alginatet (creaform) med vatten enligt måtten i beskrivningen och häll i den medhavda burken. Det är också burken ni kommer att gjuta av händerna i.

3. Tryck ner handen i burken och håll den som du vill att avgjutningen ska se ut. Försök att hålla handen så stilla du kan tills alginatet stelnat, vilket tar cirka 10 minuter. Dra sedan upp handen försiktigt. Om handen sitter fast, kan du vicka lite på fingrarna tills handen släpper.

4. Nu är formen redo att gjutas i. Blanda specialgipset med vatten enligt instruktionerna i kitet, och häll i formen.

5. Låt torka i cirka 30 minuter. Därefter kan du lyfta upp alginat och hand och enkelt plocka loss det stelnande alginatet från handen. 

6. Nog för att jag tänkte att det skulle bli bra, men jag är helt förbluffad över det detaljerade resultatet! Alla detaljer på handen syns så tydligt!

Kreativa användningsområden

Vad du vill göra med din hand är såklart en smaksak. Ha den stående som en prydnad eller gör något kul av den. Knut ville göra en liten krok/hylla till diverse nödvändigheter i livet.

Så gör du en krok

Gipset är hårt, men det går att borra i om man har lite tålamod. Vi borrade ett hål och fäste inifrån en garderob med en skruv. Med facit i hand skulle jag nog valt att stoppa ner en lång, lite kraftigare skruv i gipset innan det torkade och skruva fast hela handen istället. Det får bli nästa gång!

Använda produkter

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb och enkel björn av spaghetti och köttfärssås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x