Sök

Jordgubbstårtor -veganska, glutenfria och utan tillsatt socker

Veganska, utan tillsatt socker och glutenfria jordgubbstårtor. Dessa minitårtorna är riktigt enkla och snabba att baka! Mjuka och krämiga bottnar med mandelsmör och kardemumma, len vaniljkräm, fluffig grädde och massor av jordgubbar.

jordgubbstårtor utan gluten, ägg, socker_anna_winer
Skriv ut

Smarta jordgubbstårtor

Du behöver

  • Bottnar:
  • 2 dl kokta, mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör (99% mandel, krämigt och tjockt)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • Nystött kardemumma
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl mandelmjölk
  • 0,5-0,75 msk potatismjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 msk flytande sötning
  • 2 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

6 MINITÅRTOR:
Bottnar:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen med lite citronsaft. Mixa dem slätt och mät upp två dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda muffinsformar av silikon.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter. Låt svalna helt. De blir inte lika fluffiga som sockerkakor utan med krämiga och saftiga.

Vaniljkräm:
4. Sjud mjölk, potatismjöl och vaniljpulver under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.

Montering:
5. Dela bottnarna i 2 delar. Varva och dekorera bottnarna med vaniljkräm, jordgubbar och vegetabilisk grädde.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

jordgubbstårtor utan gluten, ägg, socker_anna_winer

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook