Jordgubbstårtor -veganska, glutenfria och utan tillsatt socker

Veganska, utan tillsatt socker och glutenfria jordgubbstårtor. Dessa minitårtorna är riktigt enkla och snabba att baka! Mjuka och krämiga bottnar med mandelsmör och kardemumma, len vaniljkräm, fluffig grädde och massor av jordgubbar.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

jordgubbrtartor-utan-gluten-agg-socker-anna-winer-03-jpg.jpg

Smarta jordgubbstårtor

Du behöver

  • Bottnar:
  • 2 dl kokta, mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör (99% mandel, krämigt och tjockt)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • Nystött kardemumma
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl mandelmjölk
  • 0,5-0,75 msk potatismjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 msk flytande sötning
  • 2 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

6 MINITÅRTOR:
Bottnar:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen med lite citronsaft. Mixa dem slätt och mät upp två dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda muffinsformar av silikon.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter. Låt svalna helt. De blir inte lika fluffiga som sockerkakor utan med krämiga och saftiga.

Vaniljkräm:
4. Sjud mjölk, potatismjöl och vaniljpulver under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.

Montering:
5. Dela bottnarna i 2 delar. Varva och dekorera bottnarna med vaniljkräm, jordgubbar och vegetabilisk grädde.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

jordgubbstartor-utan-gluten-agg-socker-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bananpudding med kex och kokosgrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x