Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Smarta jordgubbstårtor
Du behöver
- Bottnar:
- 2 dl kokta, mosade äpplen
- 1,5 dl mandelsmör (99% mandel, krämigt och tjockt)
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm fiberhusk
- Nystött kardemumma
- Vaniljkräm:
- 1 dl mandelmjölk
- 0,5-0,75 msk potatismjöl
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 msk flytande sötning
- 2 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
6 MINITÅRTOR:
Bottnar:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen med lite citronsaft. Mixa dem slätt och mät upp två dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp i ca 6 smorda muffinsformar av silikon.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter. Låt svalna helt. De blir inte lika fluffiga som sockerkakor utan med krämiga och saftiga.
Vaniljkräm:
4. Sjud mjölk, potatismjöl och vaniljpulver under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.
Montering:
5. Dela bottnarna i 2 delar. Varva och dekorera bottnarna med vaniljkräm, jordgubbar och vegetabilisk grädde.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>