Jordnötsbollar – veganska, glutenfria & utan tillsatt socker

Jordnötsfudge! Älskar du jordnötssmör är detta rena euforin i smak. Konsistensen är helt underbart krämig och de är både veganska, glutenfria och utan tillsatt socker så de flesta kan njuta av dem.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Jornötsbollar

20 st

Detta behöver du

  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 4 msk jordnötssmör
  • Steviadroppar efter smak
  • 4 msk neutral kokosolja

Så gör du

  1. Mixa vatten och havre väl. Sila och sjud sedan vätskan under omrörning med jordnötssmör och steviadroppar tills det blivit en riktigt tjock smet. Tillsätt lite salt om nötsmöret är osaltat.
  2. Låt svalna något och rör ner kokosolja. Ställ kallt tills den är formbar, ca 1-3 timmar.
  3. Rulla bollar (i hackade salta jordnötter) av den nu fasta smeten. Kyl över natten innan servering.

Tips! Skär smeten sig när du tillsätter kokosolja så låt den kallna något och rör den sedan slät.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Mjuk pepparkaka: vegansk, glutenfri & sockerfri

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x