Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Jordnötshjärtan
Du behöver
- Kakdeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap eller valfri sirap
- 1 msk smält kokosolja
- 0,5 msk vatten
- Fyllning & överdrag:
- 100 g vegetabiliskt smör
- 40 g sötning, t.ex. yaconsirap, fibersirap mm
- ev. några droppar kolaarom
- Jordnötter
- Choklad
Så gör du
10 stycken
1. Mixa samman alla ingredienser till kakdegen i en matberedare.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper och stansa ut kakor.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.
4. Rör ihop smör och sötning till fyllningen, tillsätt eventuellt några droppar arom av gräddkola. Blanda sedan ner hackade jordnötter.
5. Bred fyllningen på de svala kakorna och ställ i frysen.
6. Smält choklad att doppa de kalla kakorna i. Låt sedan stelna svalt.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>