Sök

Glutenfria och veganska jordnötshjärtan

Krispig kaka toppad med kolasmörkräm blandat med jordnötter och sedan insvept i ett lager mörk choklad. Glutenfria, veganska och utan vitt socker. Vid allergi mot jordnötter går de fint att byta mot valfri nötter eller frön.

Glutenfria och veganska jordnötshjärtan, av Anna Winér
Skriv ut

Jordnötshjärtan 

Du behöver

  • Kakdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap eller valfri sirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0,5 msk vatten
  • Fyllning & överdrag:
  • 100 g vegetabiliskt smör
  • 40 g sötning, t.ex. yaconsirap, fibersirap mm
  • ev. några droppar kolaarom
  • Jordnötter
  • Choklad

Så gör du

10 stycken

1. Mixa samman alla ingredienser till kakdegen i en matberedare.

2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper och stansa ut kakor.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

4. Rör ihop smör och sötning till fyllningen, tillsätt eventuellt några droppar arom av gräddkola. Blanda sedan ner hackade jordnötter.

5. Bred fyllningen på de svala kakorna och ställ i frysen.

6. Smält choklad att doppa de kalla kakorna i. Låt sedan stelna svalt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfria och veganska jordnötshjärtan, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook