Glutenfria och veganska jordnötshjärtan

Krispig kaka toppad med kolasmörkräm blandat med jordnötter och sedan insvept i ett lager mörk choklad. Glutenfria, veganska och utan vitt socker. Vid allergi mot jordnötter går de fint att byta mot valfri nötter eller frön.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

glutenfria-och-veganska-jordnotshjartan-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Jordnötshjärtan 

Du behöver

  • Kakdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap eller valfri sirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0,5 msk vatten
  • Fyllning & överdrag:
  • 100 g vegetabiliskt smör
  • 40 g sötning, t.ex. yaconsirap, fibersirap mm
  • ev. några droppar kolaarom
  • Jordnötter
  • Choklad

Så gör du

10 stycken

1. Mixa samman alla ingredienser till kakdegen i en matberedare.

2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper och stansa ut kakor.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

4. Rör ihop smör och sötning till fyllningen, tillsätt eventuellt några droppar arom av gräddkola. Blanda sedan ner hackade jordnötter.

5. Bred fyllningen på de svala kakorna och ställ i frysen.

6. Smält choklad att doppa de kalla kakorna i. Låt sedan stelna svalt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

glutenfria-och-veganska-jordnotshjartan-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Glutenfria och nyttig granola

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x