Sök

Årets roligaste julgodis

RECEPT + FILM. Den här julchokladen är i stort sett omöjlig att misslyckas med. Bara att smälta choklad, sprida ut den och toppa. Att den dessutom älskas av barnen gör den nästan FÖR bra.

Se videon nedan

Jag är ständigt på jakt efter nytt roligt julgodis- som som passar bra att baka med barnen. Knäck är för varmt, fudge nästan för enkelt och marsipanfigurer är uttjatat.

Den här julchokladen är perfekt. Du värmer chokladen och resten kan barnen göra. Förbered de olika pynten i små skålar så är det bara för barnen att dekorera. Lägg gärna upp en figur på bordet så är det enkelt för dem att göra likadant (eller så struntar du i det och låter barnen göra fantasifigurer).

CHOKLADEN

Till snögubbarna använde jag 150 gram vit choklad. Till jultomtarna och Rudolf-renarna använde jag 250 gram mjölkchoklad.

Jag brukar smälta min choklad i mikrovågsugnen. Jag kör den en minut på full effekt, sen rör jag. Det här upprepas ett par gånger tills chokladen är smält. För att undvika att chokladen skär sig väljer jag alltid en choklad med vegetabilisk olja i, exempelvis blockchoklad eller bakchoklad. 

ÖGONEN 
Ögon-godiset har jag köpt på Panduro. Du kan också använda Non Stop där du sätter dit en liten chokladplupp som pupill.

 

Rudolf

Tomtefar

Smält Snögubbe

Roligt bak för små tomtenissar

--------------------------------------

Tipsa gärna dina vänner om de här juliga chokladfigurerna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook