Åh, den här kakan. Jag är lite kär i den.
Låt mig poängtera att jag är långt ifrån någon konditor. Men det jag saknar i teknisk skicklighet kompenserar jag med bakglädje och beslutsamhet.
Jag utgick från min saftiga morotskaka (med tre hemliga ingredienser) och krämig glasyr.
Jag har fått flera frågor om den inte är torr: och nej, inte om du gör efter mitt recept på morotskaka. Vill du verkligen garantera saftigheten så servera med vispgrädde. För extra knasighet kan du färga vispgrädden blå med karamellfärg. Vips har du läckert skummigt vatten också.
För riktig strandkänsla, dekorera med nougatsnäckor och servera kakan med en spade.
Jag är lite kär i den
Älskvärd sandslottskaka
Du behöver:
- 3 st valfria mjuka kakor i olika storlekar
- 1 sats frosting / glasyr
- 8 st marshmallows
- 5 st glassrån
- 15 digestive-kex
- 10 nougatsnäckor
Så gör du:
- Börja med tre stycken mjuka kakor i olika storlekar, hembakade eller färdigköpta (se länk ovan för den morotskaka inkl frosting som jag använde och rekommenderar)
- Lägg kakorna på varandra i storleksordning där du börjar med den största underst
- Bred på rikligt med frosting
- Tinnar: Bred frosting på marshmallowsen
- Torn: Bred frosting på glassrånen
- Placera tinnarna och tornen på kak-slottet på ett snyggt sätt
- Sand: Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och slå dem med något hårt- typ hammare, kavel eller träskalle
- Häll på kak-sanden på kakslottet och runt om. Om sanden inte fastnar på tinnarna och tornen kan du ta loss dem och rulla i kaksmulorna.
- Placera ut nougatsnäckorna snyggt
- Servera med en spade och njut av alla som blir kära i din sandslottskaka
——————————————————-
Tycker du att den här Sandslottskakan verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här