Sök

Söta glutenfria och veganska kaninkakor

De här kaninerna är enklare än man tror att baka! Med en boll av ugnsfolie får kaninen en perfekt famn att lägga ett påskägg i. Receptet på kakorna i artikeln är glutenfritt, veganskt och utan vitt socker.

Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Skriv ut

Kaniner med chokladägg

Du behöver

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk fibersirap eller valfri sirap
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Montering & dekoration:
  • Valfritt strössel
  • Livsmedelsfärg
  • Chokladägg

Så gör du

1. Mixa samman alla ingredienser till kakdegen i en matberedare.

2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper och stansa ut kaniner och armar.

3. Lägg alla kakorna på ett bakplåtspapper och tryck fast armarna.

4. Rulla en luftig boll av ugnsfolie och lägg i kaninens famn.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

6. Ta ut kakorna och låt dem svalna helt. Tryck sedan ihop bollen av ugnsfolie så du kan få loss den.

7. Placera ett chokladägg i famnen på kaninen och dekorera kakorn.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Se nedan hur du gör steg för steg

Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér
Söta glutenfria och veganska kaninkakor, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook