Vivis färgglada chokladklubbor

Min son Knut älskar choklad och godisklubbor. Så den här chokladen, med smak av klubba, har jag tagit fram till hans ära. För bästa effekt har jag självklart valt att sätta den på pinne!

Chokladklubbor i samarbete med Marabou

 

klubbchoklad-03-jpg.jpg

Jag tillhör en av de som sitter som på nålar varje gång Marabou lanserar en ny smak, redo att springa till närmsta affär. Döm om min glädje när jag fick nys Marabous tävling där man får chans att skapa sin egen Marabou-smak.

Jag kunde inte hålla mig till en smak utan valde att göra två smaker. En choklad som jag tillägnat alla trötta mammor >> och den här med smak av godisklubbor. 

Tävla och skapa din egen smak

Du har också chans att skapa din drömsmak på Marabous choklad. Du får du välja bland 64 ingredienser för att sätta smak på just din drömchoklad. Samtidigt är du med och tävlar om att just din smak ska bli verklighet i butikshyllorna.

Tävla här >>

Vad du behöver till chokladklubborna

  • 200 gram Marabou mjölkchoklad
  • En form för att gjuta chokladen
  • 6-8 godisklubbor

1. Krossa klubborna

Börja med att lägga klubborna i en påse och krossa dem försiktigt med en hammare eller något annat hårt. Plocka ut klubbpinnarna och spara dem för senare bruk.

klubbchoklad-04-jpg.jpg
klubbchoklad-05-jpg.jpg

2. Sätt fast klubbpinnarna i formen

Förbered formen genom att sticka sex hål iden med en grillpinne. För in klubbpinnarna i hålen.

klubbchoklad-06-jpg.jpg
klubbchoklad-07-jpg.jpg

3. Hacka och smält chokladen

Hacka chokladen i mindre bitar och smält den antingen i ett vattenbad eller i mikron.

klubbchoklad-08-jpg.jpg

4. Blanda chokladen med klubbkross

Häll hälften av klubbkrosset i den smälta chokladen och spara den andra halvan till dekoration. Rör runt i den smälta chokladen tills klubbkrosset är jämnt fördelad.

klubbchoklad-09-jpg.jpg

5. Häll upp i formen och ställ kallt

Fördela chokladen i formen och jämna till med en kniv. Slå gärna formen i bordet så chokladen fördelar sig jämnt och så luftbubblorna försvinner. Strö på det resterande klubbrosset och låt stå kallt minst 45 minuter.

klubbchoklad-10-jpg.jpg
klubbchoklad-11-jpg.jpg

6. Bryt chokladen till klubbor

Ta fram chokladen och lossa den försiktigt från formen. Bryt chokladkakan i sex bitar så du får separata klubbor.

 

klubbchoklad-12-jpg.jpg

Blir din favoritsmak verklighet?

Missa inte att ta chansen att skapa din DRÖMCHOKLAD >>

I tävlingen bedöms du på din kreativitet, både när det kommer till vad du väljer att smaksätta din choklad med och vad du väljer att döpa den till. Bland alla tävlande står tre lyckliga vinnare, vars chokladkakor blir verklighet under 2021.

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gjut chokladfigurer med egen form

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x