Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Rutor
8 stora rutor
Du behöver
- Mördeg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk vatten
- Kräm:
- ca. 2-3 dl rabarberbitar
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 4 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
3. Sjud rabarberbitar med en skvätt vatten tills de är mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och låt svalna något.
4. Häll krämen i formen och smula resterande mördeg över.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
6. Ställ i kylen för att låta den sätta sig, gärna några timmar. Dela sedan i bitar.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>