Äntligen kan du ÄTA din O´boy till frukost

Glöm tiden när O´boy endast serverades i glas. Nu kan du äta din Oboy i yoghurten. Den här knapriga O´boy-granolan är något utöver det vanliga. Dessutom består den av bara 4 ingredienser och är enkel att fixa.

I samarbete med O’boy

Som jag ofta återkommer till är frukost mitt absoluta favoritmål på dagen. Jag älskar verkligen bröd, yoghurt, gröt, flingor, kaffe, amerikanska pannkakor och allt annat gott som hör till dagens första måltid.

Tyvärr är inte barnen lika sugna som jag på att variera sig som jag är. De vill ha O´boy och mackor eller yoghurt och flingor. Punkt. Men skam den som ger sig. Det var med deras favoritfrukostar i åtanke som jag experimenterade fram den här knapriga granolan med chokladsmak. Något som visade sig vara ett riktigt genidrag.

 

 

o-rsquo-boy-granola-3-jpg.jpg

Foto: Anna Winér @anna_winer

Jag skulle faktiskt vilja påstå att det var kärlek vid första tuggan. Knut 7 år sa att det var det bästa han någonsin har ätit och Elmer 10 år åt tre portioner. Första satsen tog slut på några dagar och den här gången gjorde jag dubbel sats och hoppas att den räcker lite längre.

o-rsquo-boy-granola-5-jpg.jpg

TIPS FÖR EXTRA CRUNCH
Förutom havregryn, som är själva basen, består granolan av en ”kräm” av kokosolja, Oboy med 30 % mindre socker samt honung/agavesirap som man häller på havregrynen innan man skjutsar in allt i ugnen. Det är krämen som gör att havregrynen håller ihop och ger granolan det där ”crunchet”. Vill du lyxa till det ytterligare så toppar du med hackad mörk choklad när den kommer ut ur ugnen. Chokladen, som smälter i den varma granolan, hjälper till ytterligare att binda ihop och kommer dessutom att bidra till att skapa riktigt stora bitar. Några nävar valfria frön/nötter passar också toppen om man gillar det.

 

o-rsquo-boy-granola-1-jpg.jpg

INTE BARA FRUKOST
Den här granolan passar perfekt som mellanmål, före träning, efter träning, i en påse vid lekplatsen, som kvällssnacks eller, om jag ska vara ärlig, bara rakt upp och ner ur burken. Det betyder att jag faktiskt får äta frukost fler gånger på en dag. 

o-rsquo-boy-granola-8-jpg.jpg

VARIERA I DET OÄNDLIGA
Granolan går att pimpa i det oändliga. Jag valde rostade pumpakärnor och solroskärnor den här gången, men vid nästa tillfälle ska jag testa nötter, torkad frukt eller kokoschips. På helgerna när jag har lite mer tid lyxar jag gärna till det ytterligare och toppar med färgglada frukter som skivad banan, mango, och kiwi.

 

o-rsquo-boy-granola-4-jpg.jpg

SMAKAR DEN KOKOS?
Kokos känns som en smak som man antingen älskar eller hatar. Och eftersom granolan innehåller kokosolja är då såklart frågan om den smakar kokos? Svaret är att du väljer själv. Kokosolja finns med både kokossmak och utan smak, så det är bara att gå efter familjens preferenser. Vi väljer utan kokossmak eftersom Knut, min 7-åring inte gillar kokos. 

oboy-granola-knut-jpg.jpg

Knaprig O’boy-granola

Du behöver:

 • 7 dl havregryn
 • 0,5 dl kokosolja (med eller utan smak- det är valfritt)
 • 2 dl O’boy med 30% mindre socker
 • 0,75 dl honung eller agavesirap
 • Valfritt: 1 dl hackad fin mörk choklad, ex. Marabou Premium
 • Valfritt: 2 dl frön eller nötter

Så gör du:

Cirka 10- 12 dl granola

 1. Sätt ugnen på 170 grader
 2. Blanda en flytande ”kräm” av kokosolja, O’boy med 30% mindre socker och honung/agavesirap
 3. Häll upp havregrynen i en stor skål och och häll O’boy-krämen över
 4. Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm
 5. Täck en plåt med bakplåtspapper
 6. Häll upp granolan på plåten och sprid ut
 7. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om
 8. Baka ytterligare 10-15 minuter
 9. Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt 
 10. Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
 11. Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor (den kommer aldrig räcka så länge :-))

FÖRVARING OCH HÅLLBARHET
Medan jag föredrar mina kakor mjuka (och gärna kletiga), vill jag att granola ska vara riktigt knaprig. Ofta blir den knaprigare med tiden, så försök att spara lite minst en vecka. Då tycker jag att den är som bäst. Förvarar du den i en tätslutande burk i rumstemperatur håller den upp till tre veckor.

o-rsquo-boy-granola-vivi-jpg.jpg

HÄRLIG PRESENT
Sist men inte minst har jag ett litet tips som kommer att uppskattas. För säg den människa som inte gillar hemgjorda presenter. Fixa dubbel sats av din granola när du ändå håller på och ge bort en del i en fin burk när du går på middag. Skriv receptet på en etikett som du sätter runt burken så kan vännerna själva tillaga granolan när innehållet i burken är slut.

Början god, slutet gott, allting gott.

o-rsquo-boy-granola-2-jpg.jpg

——————————————————-
Tycker du att den här O’boy-granolan verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Magiska Oboy-bullar på bara 20 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x