Sök

Vegansk pinnglass med chokladöverdrag

Underbart krämig glass täckt med ett lager choklad, tänk att den även är vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker!

pinnglass magnumglass anna_winér
Skriv ut

Pinnglassar

Du behöver

  • 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 0,75 dl fibersirap
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl färdigvispad kokosgrädde
  • ev. vaniljpulver efter smak
  • Choklad att doppa i

Så gör du

1. Sjud mjölkpulvret, fibersirap och vatten till en seg dulce de leche. Häll i en burk och låt svalna helt.
3. Blanda den vispade grädden med dulce de lechen och eventuellt vaniljpulver. Häll upp i glassformar.
4. Ställ i frysen minst 4 timmar och doppa sedan i vegansk och sockerfri choklad.
5. Förvara glassarna i frysen och ta fram dem ca. 10 minuter innan servering.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

pinnglass magnumglass anna_winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook