Sök

Måla med såpbubblor

RECEPT + FILM. Att måla med såpbubblor är ett av våra favoritpyssel just nu. Det är roligt, billigt, barnen älskar det, och resultatet blir så snyggt att vi numera kallar det konst.

Se videon nedan

Att fånga såpbubblor i vinden är inte det lättaste. Men att fånga de här färgsåpbubblorna på papper är riktigt enkelt. Konsten blir personlig och skiljer sig från gång till gång.

Passar äldre barn
Naturligtvis behöver barnen vara såpass stora att de klarar av att blåsa och inte suger in bubbelfärgen. Har du yngre barn kan du med fördel blåsa själv så får barnet lägga på pappret och skapa konsten.

En ram- 50 teckningar 
I samarbete med Fixshop. Vet du inte vad du ska göra av alla fina teckningar som barnen producerar? Lilla Davinci är en A4-ram som rymmer upp till 50 teckningar. Det är alltså inte bara en ram utan också en praktisk förvaring för alla alster.  Med ett enkelt handgrepp byter du från stående till liggande tack vare det smarta "snap on-fästet” som sätts på väggen.

Ramen finns i svart och vitt och du hittar den här på Fixshop.se

 

 

Davinci ram tavelram flera teckningar

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skriv ut

Såpbubblefärg

Du behöver:

  • 1 del giftfri vattenbaserad färg
  • 2 delar vatten
  • 2 delar diskmedel

Så gör du:

  1. Häll upp färgen i ett glas eller i en bunke. (Ju större diameter glaset/bunken har desto större blir konsten på pappret)
  2. Häll på vattnet
  3. Häll på diskmedlet
  4. Rör gärna om 
  5. Börja blås med ett sugrör
  6. När bubblorna kommer över glasets/bunkens kant lägger du ett papper över bubblorna. Var försiktig så att du inte förstör bilden. Du kan behöva prova dig fram.
  7. Blanda gärna flera färger på samma papper om du vill ha en riktigt intressant tavla. Med de överlappande bubblorna kan du skapa nya färger.

 

Rolig present
Låt barnet skapa sin egen tavla med signatur och ge bort till någon kär. De här Ribba-ramarna köpte jag på Ikea. Jag tror att jag betalade 19 kronor styck för dem.

--------------------------------------

Har du vänner som behöver tips på roliga saker att göra med barnen? Tipsa gärna om den här såpbubbelmålningen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook