Följ receptens skapare Anna på instagram >>
1. Linspasta med cashewnötter & soltorkade tomater
4 dl okokt glutenfri pasta (linspasta eller ärtpasta)
4 msk olja
2-3 msk balsamvinäger
2 tsk senap
4 msk bjäst
svartpeppar
cayennepeppar
4 msk hett vatten
1 dl cashewnötter
8 salladsblad, strimlade
soltorkade tomater, hackade
Så gör du 2-4 port
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Blanda samtliga ingredienser och låt dra i kylen minst 10 minuter.
3. Strö gärna över lite extra bjäst vid servering.
2. Snabb ärtsoppa på färdiga kikärtor
Soppa:
1 stor gul lök
1 tärning glutenfri grönsaksbuljong
svartpeppar
timjan
cayennepeppar
2 förp kokta kikärtor
1 liter vatten
Kokosbacon:
3,5 dl kokosflakes
0,5 msk glutenfri soja
1-2 msk liquide smoke
2-4 tsk flytande sötning
Så gör du 2-4 port
Soppa:
1. Hacka löken och fräs med kryddor i en kastrull.
2. Tillsätt kikärtor och vatten och koka under lock 10-15 minuter.
3. Mixa så slätt du önskar.
Kokosbacon:
4. Blanda alla ingredienser i en skål och sprid ut i en form eller på bakplåtspapper.
5. Rosta mitt i ugnen ca 7-9 minuter på 180 grader. (De bränns lätt!)
6. Förvara i en burk i rumstemperatur så håller de ca 2 veckor.
3. Snabb pizzadeg utan gluten, jäst eller mejeriprodukter
Pizzadeg:
2 dl kikärtsmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 msk olja
1,75 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
1 nypa salt
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färsröra:
150 g valnötter/solrosfrön
250 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp gröna linser/bönor/kikärtor
Timjan, cayennepeppar, svartpeppar
1 msk olja
1 msk soja
Topping:
Tomater
Lök, vitlök
Så gör du 4 minipizzor eller 1 plåt
Pizzadeg:
1. Blanda alla ingredienser till degen väl och låt svälla i minst 10 minuter.
Tomatsås:
2. Mixa samtliga ingredienser till såsen. Tips! Det som blir över av såsen kan du frysa in och använda senare.
Färsröra:
3. Mixa ingredienser till färsröran, smaka av med kryddor och späd ev med vatten.
Montering:
4. Kavla ut pizzadegen mellan två inoljade bakplåtspapper. Lägg på en plåt och bred på tomatsås, klicka ut färsröra och valfri topping.
5. Grädda nederst i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
4. Enkel glutenfri pasta
4 dl kikärtsmjöl
1 dl vatten, knappt
1,5 msk olja
Så gör du 1 sats
1. Blanda mjöl, vatten och olja till degen väl och låt vila. Tillsätt mer mjöl om den är väldigt klibbig
2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skär ut till valfri pastasort. Eller gör en fyllning och vik ihop till ravioli. Koka sedan tills de är lagom mjuka.
Koktiden beror på hur tjock degen är.
5. Pizzabullar
Bulldeg:
2 dl kikärtsmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 msk olja
1,75 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
1 nypa salt
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 nypa salt
1 krm svartpeppar
Exempel på topping:
riven vegansk ost
strimlad rökt tofu
Så gör du 10 bullar
Bulldeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.
Tomatsås:
2. Mixa samman samtliga ingredienser. Tips! Det som blir över av såsen kan du frysa in och använda senare.
Montering:
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över valfri topping.
4. Rulla ihop degen och skär upp den i ca 10 bitar. Lägg i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptens skapare Anna på instagram >>