Glutenfria och snabba toast på sötpotatis i brödrosten

På bara 1 ingrediens och med en brödrost ”bakar” du riktigt goda, nyttiga och glutenfria toast. Välkomna sötpotatistoasten! Med olika pålägg är toasten perfekta till både frukost, lunch och mellanmål.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a5218-jpg.jpg

Saftiga toast på några minuter

Gillar du sötpotatis kommer du älska den här formen av toast. De blir underbart saftiga och påminner om sötpotatispommes. Rosta dem i brödrosten tills de är mjuk och fått lite yta, eller lägg dem på ett bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

k9a5170-jpg.jpg

Toast för alla, hela dagen

I vår familj är sötpotatistoast en favorit till helgens frukost eller lunch. De går himla snabbt att göra och alla kan välja själva vad de vill ha på. Det är lätt att både göra dem som dessertversioner men även mer matiga, beroende på toppingen.

k9a5163-jpg.jpg

Tips till toasten

Toppa sötpotatistoasten med ost, mjukost, gurka, tomat, jordnötssmör och bananskivor eller till exempel marmelad. Ta precis det du gillar och låt fantasin hjälpa till! Gör en version till fikat med nutella, banan eller bär!

k9a5202-jpg.jpg

Sötpotatistoast

Du behöver

  • Sötpotatisar
  • Valfria pålägg

Så gör du

1. Skiva sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Rosta i flera omgångar i brödrosten tills de är mjuka. Eller lägg dem på bakplåtspapper mitt i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
2. Toppa med valfria tillbehör!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

20 viktigaste bebisprodukterna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x