Sök

Snabba stekpannebröd med havregrynsgröt

Ät din havregrynsgröt på ett helt nytt sätt. I brödet! De här snabba bröden behöver dessutom ingen jäsning och fixas enkelt i stekpannan.

Se videon nedan

Om jag bara fick äta en måltidstyp resten av mitt liv skulle jag välja frukost. Lätt! Jag älskar verkligen bröd, yoghurt, gröt, flingor, amerikanska pannkakor och allt annat gott som hör frukost till. 

Därför blir jag extra glad när jag stöter på något nytänkande och annorlunda frukostrecept. Som de här stekpannebröden där havregrynsgröt är basen. 

Stekpannebröd havgregrynsgröd

ÅTERVINN DIN GRÖT
Första gången jag gjorde de här bröden hade jag gröt över från gårdagen. Barnen brukar gilla kall gröt med hallonsylt som mellis (jag kallar det grötifrutti och anspelar på risifrutti), men den här gången ville jag testa något nytt. Först var jag inne på att steka gröt, men när jag Googlade efter recept ramlade jag över ett recept på stekpannebröd med havregrynsgröt som bas. Efter lite laborerande med receptet fick jag ihop det här goda brödet.

Stekpannebröd havgregrynsgröd

Ja, de är verkligen jättegoda. Jag äter dem allra helst med smör som får smälta och toppar med flingsalt. Barnens favorit är lagrad ost och jordgubbsmarmelad.

SMAK OCH FÖRVARING
Bröden i sig smakar svagt av rostad havre och har en god nötighet från solrosfröna. Som de flesta bikarbonatbröd smakar de som allra bäst nygräddade. Ska du göra många rekommenderar jag att du har två stekpannor alternativt lägger in dem i en uppvärmd ugn på cirka 75 grader efter hand som de blir klara.

Stekpannebröd havgregrynsgröd
Skriv ut

Stekpannebröd på havregrynsgröt

Du behöver:

 • 3 dl havregrynsgröt
 • 3 dl filmjölk
 • 1 dl ljus sirap
 • 7 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bikarbonat
 • Ev. 1,5 dl rostade solrosfrön

Så gör du:

ca 10-12 st

 

 1. Häll i havgregrynsgröten i en stor skål
 2. Tillsätt filmjölk blandat med sirap
 3. Avsluta med de torra ingredienserna och eventuellt solrosfrön som är väldigt gott i brödet, men inget måste
 4. Blanda snabbt ihop till en deg.Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
 5. Mjöla bordet och kavla ut degen till tunna kakor.
 6. Grädda en kaka i taget på medelvärme någon minut per sida i torr stekpanna (alltså utan fett). Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen efter hand.
 7. Ät direkt!
stekpannebröd

Just det. Jag måste ju också tipsa om  den här goda snabblimpan som du fixar på 30 minuter. Som scones, fast i limpform. En riktig helgfavorit hemma hos oss.

Snabblimpa

-------------------------------------------------------
Tipsa gärna dina vänner om det här snabba stekpannebrödet med havregryn. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook