10 tips på vad du kan göra med stenarna från utflykten

Har ni samlat på er många stenar efter utflykterna med barnen? Här tipsar jag om 10 pyssel och lekar som ni kan använda stenarna till.

Har du också små sakletare där hemma? Stenar har alltid legat i topp hemma hos oss. Slå två flugor i en smäll och låt barnen pyssla med stenarna som plockats. Här är 10 roliga pyssel och lekar med stenar.

1. Måla stenar till memoryspel

Välj ut ett jämnt antal stenar som är ganska lika i storlek och färg. Måla figurer på stenarna- två av varje figur. Låt torka och spela sedan ert egengjorda memory! Perfekt att spela utomhus då vanliga spelkort hade flugit bort med vinden.

2. Stadigt bokstöd av sten

Gör de här galet enkla och fina bokstöden, eller varför inte använda dem som dörrstopp. Limma ihop stenarna som bilden visar och låt torka ett dygn. Måla och dekorera eller låta vara i sin naturliga stenform.

3. Stenhusdjur

Tjatar barnen om husdjur? Gör ett akvarium av stenarna så har ni äntligen skaffat ”husdjur”. Och de kan själva bestämma hur många som ska bo i akvariet. Varje ny utflykt kanske bli en ny fisk?

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

4. Gör en stenskål

Lägg plastfolie i en skål och börja lägga stenar så de täcker botten och kanter. Använd sedan ett bra stenlim och limma på fogarna mellan stenarna. Låt torka i ett dygn sen kan du ta ur stenskålen från den andra skål. Klart! Använd som skål eller sätt exempelvis ett värmeljus i den.

5.Gör ett luffarschack

Måla stenarna och dekorera dem. Använd dem sedan att spela luffarschack/tre i rad med! Perfekt på stranden eller utomhus när det blåser.

6. Enkla och vackra stenljusstakar

Limma ihop några större stenar till fina ljusstakar. Fäst en ljushylsa överst så kan dem enkelt hålla ett värmeljus. Stabilt och bra!

7. Sagostenar

Måla roliga figurer och motiv på stenarna och ha i en påse. Ett barn drar upp tre stenar och ska sedan berätta en saga som innefattar alla sakerna. Sagostunden kan börja! Tänker du till när du gör sten-memory kan du använda samma stenar som sagostenar.

8. Stentavlor

Låt fantasin flöda och gör roliga figurer och landskap av stenarna. Måla dem med stenfärg och dekorera med roliga tillbehör.

9. Gör kaktusar av stenarna

Varför inte göra blommor som aldrig dör av stenarna? Måla och dekorera dem som exempelvis kaktusar! Jag lovar, de kommer vara lika fina år efter år..

10. Stenpussel

Skriv ut de färdiga mallarna, ta med dem på utflykten så kan barnen ha stenjakt och försöka hitta stenar som passar till de olika figurerna. Gillar barnen att tävla? Den som har flest poäng efter en viss tid vinner!

Här finns mallarna att skriva ut >>

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb och enkel morotskaka för alla

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x